Friday, November 26, 2010

Impian bile jadi kaya raya

Dulu,kita selalu fikir,kalo la kita jadi kaya raya.
kita nak duduk umah,tido,shopping,holiday.
Tapi,kalo la kite di takdirkan jadi kaya-raya
sekarang..

Kita nak buat apa yang kita suka.Kita nak tinggalkan
dunia kita sekarang.Bangun pagi je dengan mood happy-
happy.Balik jer keje sure mood macam hampeh.Kalo kite
tak kena marah.Kite yang marah orang.Nie semua kerja
gila.Kita mahu hidup yang bile kite bangun dan tido
balik dalam mood yang happy-happy.

Kita nak tulis novel,puisi dan blog.Kite tak kisah pun
kalo tak de orang nak beli karya kite.Kite peduli apa,
janji kite puas.Kite kan dah kaya.

Tak perlu lagi kita nak datang opis 6 hari seminggu.
Dekat opis dah la asyik jumpe orang yang sama.
Ari nie,tengok dia pakai baju pink.Besok dia pakai baju
biru.OMG,bole pening lalat.Kita nak kuar jumpe orang
yang berlainan setiap masa.Baru bole ramaikan kawan fb.

Kita malas nak fikir pasal pangkat,naik gaji,bonus.Pas2
marah-marah management.Buat tambah dosa jer.Kite lebih
suka fikir apa yang kita akan buat untuk orang susah,
anak yatim.Bole jugak tambah pahala.

Paling penting,kena jadi seorang yang skema+badut jer.
Pakai baju cantik-cantik baru lah nampak koperat katanya.
Kita nak pakai baju yang cantik tapi yang nampak cool.
Dah la kene jadi badut.Tak bole melawan bos.Ikut jer pe
yang dia cakap.kalo tak,kene pecat.WTH.

Kita tau kekayaan bukan bole kekal.Baik buka bisnes kecik2
yang sekadar buat cukup syarat je kalo kita jadi kaya raya.

Tapi,kita sekarang tak kaya raya pun.Cume kite bole makan
roti letak kaya jer.

p/s:cerita nie hanya sekadar impian kita kalo kaya raya

4 comments:

mohammad said...

salam ziarah

chilly~ said...

hidup banyak dugaan.
semoga kita selalu dirahmati dan truskan berdoa.

K.I.T.A said...

mohammad-->salam
fara-->betul.setuju

emma said...

kalo sy kaya raya, saya nk setelkan sume hutang2 saya dan family dan kwn2 dan sape2 yg memerlukan.