Friday, December 3, 2010

Kalau orang tak suka,Tak apa

Kalau orang tak suka,tak apa.

Tapi
Jangan buang terus dalam diri ini
Biarkan memori itu berjalan sendiri
Baru lah hati ini akan tenang
Kerna membenarkan orang lain bahagia.

Korang bole praktiskan hal ini:

1. Jangan sesekali blok dia dari FB,blog kamu.
Tak salah kalo dia nak tahu cerita orang yang
dia pernah sayang sebelum nie.

2. Tak yah nak tulis kata-kata sedih di FB,blog
yang kamu masih sayang dia.Tak guna kalo nak
pujuk orang yang dah tak suka kita.

3. Kalo orang tu telah delete kamu dari FB.Biarkan
dia.Mungkin cara ini bole buat dia bahagia.

4. Search la dekat google nama dia.Mana tahu,de
kisah dia yang di tulis oleh rakan-rakan dia.

5. Cari dia di FB,Twitter,Myspace kawan-kawan dia.
Mungkin,kamu bole lihat gambar dia celebrate
birthday dia dengan kawan-kawan dia.

Buat apa kita nak benci dengan orang satu masa dulu
kita share straw minum air kelapa same-same.
Sepatutnya,kite berterima kasih pada orang tu yang
dulu dia pernah bahagiakan kamu.

p/s:post ini tak ada kaitan dengan penulis.

5 comments:

Chenobee said...

ya la kita, kalau masih tak benci takper, kalau dah benci mesti dah taknak tahu dah pasal dia..taknak tengok muka dia

p/s takda kaitan ngan chenobee gak..

violet_abbey said...

hehee...

my dear friend..

there are times when kita rasa mmg kita kena lakukan sesuatu utk get rid of our previous life for our new one..

1) kita nk jaga pasangan baru bahawa kita kena tunjuk kita clean..n jujur..
2) kita xnk ada isu yg bole timbul gaduh atas prkara lama yg bole trigger marah atau jeles
3)kita xmo kita sndri teringat menda lama..sb one day..xmustahil kita gaduh dgn pasangan baru..kita akan igt org lama..itu akan trigger kita contact dia balik..

but..itu apa yg sy buat la..dan atas nasihat parents..dorang lagi tahu apa yg patut dibuat..dorang lebih arif..kita follow jela..kalau mmg takdir akan bertemu semula..itu takdir..at least kita buat terbaik utk kehidupan baru yg kita nk start..

tapi dendam..benci tu xpatut ada la..sedih..semua org sedih..tapi tindakan utk delete fb..delete blog..itu mmg perlu buat especially bila nk kawin..kawin bukan bercinta..kawin is menda serius..lifetime commitment..we need to do anything.sb suami itula syurga kita yg baru selepas kawin..so i'm trying my best to make my husband happy..xredhanya seorang suami terhadap isteri..xcium bau syurga..what if kita mati dlm tempoh suami tak redha? seluruh malaikit mengutuk kita..mmg xselamat..so..setiap hari..sy cuba buat dia happy n feel the love..get rid of previous life bukan menda yg org bole perkecilkan..ia adalah wajib..:)
one day u will see how true it is..

this is based on my experience..org lain sy xtahu la plak..:P

K.I.T.A said...

Abbey-->Time tengah syok tulis blog nie.Pap,Pap terus teringat dekat awak abbey.
Macam nie abbey.Kite rasa semua tu terpulang pada orang tu.Kadang-kadang bende yang orang nampak tak elok tapi sebenarnye tu la yang terbaik untuk kite kan abbey.Paling penting,jangan dendam sudah.Biarkan
hati kita bahagia.

Kak yana-->Betul.setuju.

Ewinn said...

yeah zarith.. betul tu.. actually lama-lama perasaan benci tu akan hilang dengan sendiri..lama-lama kita dah lupa pasal orang tu.. life goes on.. we have to move on.. yesterday is history, today is present, tomorrow is future..
haha..circualation of life..

*bajet je erin ni..buat nye tak sangat..=p*

Ziela Zie said...

Hmm..., susah gak nak komen, tapi saya rasa kalau orang dah tak suka tak apa. Kita nak kata apa. Tetapi, kalau orang tak suka, tapi dia tak cakap, tak apa. Tapi, kalau dia dah terang2 cakap dia tak suka, lebih baik jangan libatkan diri ngan dia... tak yah amik tahu pasal dia. Itu sebenarnya cara terbaik untuk tunjukkan kita ada harga diri. saya setuju tentang statement jangan tulis ayat-ayat sedih di FB sebab itu macam kita mahu meraih si dia kembali... tetapi, kalau hati dah terlalu sayang, susah jugak nak lupa begitu sahja. Anyway, even I don't know you, actually I like your post. Nampak intresting... keep on blogging