Wednesday, December 15, 2010

Fakta: Kahwin dapat Kurangkan Stress Kerja

Cerita ini bermula bile kite mengadu dekat doc yang kita pening kpala.
Doc pun tanya.Bila awak start pening.Sejak kerja.Doc tu cakap:Kena kawin
nie.Kami pun gelak sama-sama."Hahahaha"

Tapi,kite rasa ada jugak kebenarannya.Ini hasil kajian saya yang masih
bergelar cik:

1. Bila kita stress.Kita mesti kene luahkan ketidakpuasaan hati itu.
Bila nak luah tu.Mesti bik masa yang panjang.Tu belum lagi termasuk
adegan-adegan sedih.Bila kita dah ada partner.Senang nak share.Sambil-
sambil menonton berita utama pun bole cerita.Pok,Pek,Pok,Pek.

2. Bila kita dah anak lagi la bahagia.Balik je kerja,tengok muka anak,
hilang terus stress nie.

3. Kita jadi stress sebabnya,kita terlampau fikirkan hal kerja.Bila kita
dah kawin,otak kita terpaksa berfikir banyak bende.Menu makanan pagi,nak
bayar sewa umah dan dot dot.Secara tak langsung,kita akan kurang berfikir
hal kerja.

4. Kahwin adalah 1 bende yang di sukai oleh ALLAH SWT.Jadi,bile kita buat
sesuatu yang baik,insyaALLAH kita akan dapat sesuatu yang baik.

Kepada yang telah berkahwin,semoga rumah tangga kamu kekal hingga akhir
hayat.Kepada yang akan kahwin,Congrate.

p/s:Pergh.Kita cerita bagai nak rak,calon pun tak ada lagi.Doakan kita
akan bertemu dengan sorang yang sentiasa berada di kiri kanan kita.

5 comments:

Mizz_NuHa said...
This comment has been removed by the author.
MaS PuTRi said...

suka baca entry ni.. betol tu! bila kawen terlaaalu banyak benda nak fikir & kita tak terlalu fokus pada satu benda je

Chenobee said...

kawen pun stress, tapi stress dengan benda benda lain.. haha so, pilih nak stress keje ker, nak stress benda lain.. hahahahaha.tapi bab luah luah isi hati tu betuller, ada teman untuk share bila kita sedih dan happy.

Gwen anak perempuan kedua Jue Schumacher said...

zarith, my new blog.

http://bidadarisorga3.blogspot.com/

thanks :P

K.I.T.A said...

mas putri+kak yana -->thanks share ur experiences.