Sunday, April 1, 2012

Wani Ardy

Siapakah wani ardy nie? Artis/Politician/Cikgu?

Wani ardy nie merupakan seorang indie artis+penulis+pemuisi+isteri+lecturer.
Tapi,kita tak peduli sangat siapakah wani.Sebab bagi kita,wani adalah pendorong
kita untuk menulis puisi yang tak sampai 10 pun sepanjang hidup kita.
Dulu,kita selalu ingat yang tulis puisi ni kena guna bahasa-bahasa yang susah.
Tapi,lepas baca puisi/lirik/lagu yang wani buat.Baru la,kita percaya puisi ini
sepatutnya di tulis menggunakan hati.

Macam mana kenal wani ni?

Rantai art di red bungalow.Tahun tak ingat tapi rantai art event yang last sekali
buat dekat red bungalow.Time tu,kita tak tengok wani perform live pun sebab
kita balik awal.Last-last menyesal lepas roomate kita (Aisyah Nordin) tunjuk
video yang di record time wani perform.Sejak tu lah,kita start follow karya-
karya dia.

Kenapa,wani?

Entah.Tapi,kita selalu tak sabar nak dengar lagu/puisi yang wani hasilkan.
Bagi kita,setiap apa yang keluar dari mulut wani semuanya ada maksud.
Ikhlas sangat.Wani selalu beritahu yang dia tak bagus pun gitar.Jujurnya,
kita bersetuju dengan wani.Tapi,kita tak kisah pun sebab wani bukan lah
guitarist macam man kidal. Kalau nak dengar lagu-lagu yang dahsyat baik
layan Search jer.Lirik yang wani tulis sangat lain.Kena dengan jiwa kita.

Harapan untuk wani?

Masa awal-awal dengar wani nyanyi.Kita selalu berangan nak pengang
sepanduk untuk wani kalau dia join mana2 competition nyanyi.Ye lah,
dia ada bakat.suara pun sedap.Kroni wani iaitu Ana raffali pun da join
mainstream.Tapi,berita baru-baru ini dari wani menyebabkan kita
terpaksa melupakan hasrat untuk memegang sepanduk bermuka wani
ardy.Walau apa pun pilihan wani.Kita doakan yang terbaik dan teruskan
berkarya dengan hati.

Itu je ke untuk Wani ardy?
Tu je.Link video di bawah ni,video wani yang buat kita rasa touching.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Zs56O5OZBWQ#at=545

Nota jari:Sure wani tengah sedak-sedak dekat cafe dia (Gravy Baby)

8 comments:

abbeysama said...

malaysian ke? nama cam indon sket kn?

K.I.T.A said...

Malaysia.
Nama sebenar dia syazwani. Singkatan untuk wani. Ardy tu maksudnya= wangi.
Wani wangi.

Atiera Tira said...

Syazwani abd rahim@ardy.. her father name..

Efendi Wijaya said...

I like it

Syahida Shariff said...

Salam. Apa blog wani ardy ni? Tq

Syahida Shariff said...

Salam. Apa blog wani ardy ni? Tq

Syahida Shariff said...

Salam. Apa blog wani ardy ni? Tq

Orkid Putih said...

Saya pun teranspirasi dari Wani Ardy juga disamping penulis2 yg lainnya. Saya juga ada blog puisi saya sendiri. Jemput lawati- Nukilanbait.blogspot.com