Wednesday, March 4, 2009

Tragedi Tanah Runtuh Bukit Putus Semasa Pulang dari KSM



Selalu,kite dengar dan baca jer cerita pasal tanah
runtuh nie.Sekarang bende nie dah jadi depan mata.
Kite geng oren(CE-ME) terputus perjalanan di Bukit
Putus.Kami semua on the way nak balik Uniten Bangi
dari Uniten Muadzam.Masa tu hujan lebat.Tetibe bas
yang kiteorang naik berhenti tak bergerak.Pelik jugak.
Ingat ker accident.Tapi,selepas crew 991 kami
(Dina,K,Farah,Atin) keluar meninjau kawasan tersebut.
Rupanya ada tanah runtuh.Kite yang masa tu berdiri
terus mengambil keputusan untuk duduk sambil
menarik selimut (sponsor by dayah kot) untuk zzzz..
Bangun-Bangun,dah sampai petronas.Kite terus
membeli air soya.3 jam kami geng oren terperangkap
dalam tragedi tersebut.

12 comments:

fahmie Kaiser said...

selamat pulang!
name bukit pun da sesuai utk tempat tu.. tu yg terputus jalan tu.. hehe

K.I.T.A said...

Fahmie-->Tq.Tu la.Baru perasan.Bukit Putus=Terputus Jalan.Hehehe

wan said...

rasanya bas kitorg terlepas kot dr kejadian nih.xde lak kene tunggu 3 jam arituh. ke ak tetido time tu.haha

congrats

K.I.T.A said...

Wan-->Bas korang tak terlibat kot sebab bas kiteorang bas yang paling last.Experience tu..

honey said...

aku pon berada di tempat kejadian..hehe

Amzar said...

saperkah kITA??...blur sebentar...bahaya oo bukit putus tuh..mujur tak jadi pape time tuh

noniey alias said...

dah tu teruk ke tanah runtuh tu?

farisabdrazak said...

wah...ingtkan nk turut membantu ke aper ke.. rupanya sambung tido ek...

K.I.T.A said...

Honey-->Same-same kite rasa pengalaman tanah runtuh.Hehehe

Amzar-->Zarith,manager basketball.tu lah,nasib baik tak ada apa-apa.

Puan Baini-->Teruk jugak sampai satu jalan terpaksa di tutup.Menurut sumber-sumber yang boleh di percayai,
kawasan bukit putus tu keras sikit.

K.I.T.A said...

Faris-->Hahaha.Mule-mule plan nak tolong tapi time tu hujan.Semua orang hanya tolong tengok mereka yang sepatutnya membuat kerja.Bagi semangat kot.

Azhar Ibrahim said...

Bukit Putus kat NS tu ke? Memang keras tempat tu. Ustaz a.k.a. warden sekolah saya dulu sampai jadi mat racing kereta la kat Bukit Putus tu sebelum zaman Tokyo Drift or Initial D..... Punya la keras sampai ustaz pun leh join racing!!!

K.I.T.A said...

Azhar-->jalan tu best kalo nak drift.
Berliku-Liku.