Sunday, July 18, 2010

Kerja mencorakkkan Perangai Seseorang

Setuju tak kalo kita bagitahu kerjaya korang mencorakkan perangai korang.
Jom kita baca pendapat kita tentang hal ini.

Kalau kita bekerja sebagai Chef.Dah tentu hobi kita memasak.Tak kisah la
kalo kena masak air 10x kali pun bole senyum.Hobi la katakan..

Cube kite tengok photographer.Kamera sentiasa bersama diaorang ibarat
lagu dan irama.Semua objek nak di snapnya.

Kalau mereka bekerja berkaitan dengan duit$$$$.InsyaALLAh duit dia
dan pasangannya akan di manage dengan baik.

Paling best kalo dia bekerja sebagai cikgu sejarah.Tanya je pe-pe fakta sejarah.
sure semua tu berada celah gigi diaorang je.Contohnya:Bilakah Malayan Union
di tubuhkan?

Ni terjadi jugak kepada kita.Sekarang nie kita asyik set dalam kepala. Delay/
Ahead.Sampai nak sapu sampah pun set masa.Hahaha.Kelakar je bila fikir
yang kerjaya kita boleh mengubah perangai seseorang.

5 comments:

MaS PuTRi said...

hai zarith..

bagi saya pula, perangai seseorang itu yang mencorakkan pekerjaan dia. terbalik plak, huhu

cthnya, saya seorang yang aktif aktiviti lasak (PALAPES) masa di IPTA dulu. tambahan pula kos alam sekitar memerlukan kami selalu turun padang ke tengah hutan, lumpur mahupun sungai.

hasilnya,kini saya menjadi seorang environmental officer yg selaluu sangat duduk kat site yang banyak lumpur hehehe..

K.I.T.A said...

kita terbalik plak..hahahaha

hana_shoyru said...

haha lwak la ko nih..sapu smpah pn set time gk..tp yg psti kerjaya ku xmgubah idupku..still cm dlu gk hahaha..tatau ar kot pasni jdik lain kn hehe

az nora said...

keh keh..leh tahan la, make sense gak career lil bit change our mind set..

K.I.T.A said...

farhanah-->moga-moga ko akan dapat petunjuk untuk berubah...hahahaha