Wednesday, March 31, 2010

10 Kerjaya yang Glamour di Malaysia

1. Doktor
2. PTD (Pegawai Tadbir Diplomatik)
3. Kerja dengan Goverment
4. Engineer
5. Lawyer
6. Pensyarah
7. Cikgu
8. Arkitek
9.Akauntan
10.Nurse

Kerja korang sekarang dah cukup glamour ke..
kalo tak,korang jgn sedih.Kerja kite pun tak
glamour jugak.

p/s:Post nie di tulis hasil dari permerhatian penulis

9 comments:

eqbalzack said...

salam...ye saya...

sayalah cikgu PA & pHYSICS tu...hehe

terima kasih atas kunjungan...

cikgu dah linkkan dgn blog cikgu...

buat apa skrg ye? study lagi cikgu bace profile td...

Lina Rahim said...

yang no.7 cikgu tu memang glamor, tapi orang jadikan 2nd choice, sebab gajinya tak sebanyak engineer/doctor (kecuali cikgu yang senior, gaji mencecah 6k-7k)

violet_abbey said...

kamu kan engineer...nape lak sedey?..

nadia said...

jadi engineer pun belum tentu kaya..huhu

tukangkomputersekolah said...

Nak kerja kena ada feel. Takda la nak stress-stress. Hasil pun puas hati. Jangan jadi macam kereta Proton, hasil yang takda jiwa, tingkap pun problem. Macam mana nak tengok dunia.

Ejamaria said...

nama je glamer dik... tang keje gomen tu... indah nye tak seberapa... diskriminasi memanjang je...

kdg2 kita blaja ikut kehendak mak bapa dulu... bila dah selesai kita ikut la jln mana nak buat... jgn stress sgt ;)

salam kenal...

cheenobee said...

hi zarith, dah cakap kat en jepp ker.. nak tuko kerjaya di site.. heheh

K.I.T.A said...

Cikgu eqbal-->tak la.dah keje dekat azrb jadi ass planning engr.

Lina rahim-->betul tapi masih menjadi pilihan makcik-makcik untuk di jadikan calon menantu.ahak..

abbey-->tapi,bukan majo engr.juaz planner je.

nadia-->janji glamour.hihihi

tukang komputer sekolah-->kadang-kadang dunia yang paksa kita untuk
jadi seseorang yang tak de perasaan ketika bekerja.

ejamaria-->Thanks akak,InsyaALLAH,
1 day saya akan ikut juga kata hati saya untuk bekerja.

kak yana-->beres

p/s;sorry lambat reply komen korang.kite terlampau bz.

Jawatan Kosong said...

Apa JawatanKosongKerjaKosong.com tawarkan?

Terlalu banyak websites menyebarkan jawatan kosong, kerja kosong, jawatan kerajaan. Tetapi kebanyakkannya sudah lapuk dan tidak terkini. Ataupun anda terlambat untuk melihat iklan tersebut dan terlepas peluang.

Jangan sia siakan potensi diri anda untuk mendapatkan pekerjaan terbaik. Daftarkan diri anda dengan JawatanKosongKerjaKosong.com. Kami akan menghantar iklan kekosongan pekerjaan dengan segera kepada anda. Update secepat mungkin kepada anda.


Daftar Sekarang