Sunday, July 27, 2008

I'm Single



Terase klakar tak bc post kite
kali nie
I'm Single
De tak macam dok promote
diri sendiri
Tak Pernah pun
Terfikir Macam tu

Memang benar kite masih
single
Salah ke kite masih
berstatus single
Memang tak salah

Tapi
kite kene akui
yang kadang-kadang status single nie
buat semua orang pelik

"Nape ko x de bf lagi..ko kene ingat
yang kite nie da umur 23"
"Ko nie kene cari,nanti bile da keje
semua orang da berpunyer"
Nie la ayat-ayat rakan-rakan
yang menyayangi kite

kite tak salah kan mereka
sbb kite tau mereka sayang dan risau
dekat kite
terima kasih semua

Cume yang tak sedap dengar bile
de orang mengata
"Dia nie mmg x de bf sbb ****"
Serabut jer bile hidup lagi
orang-orang begini
Selalu nyer,orang yang kate mcm tu

Orang yang kite kenal 2 hari
Dah berani nak buat kenyataan
macam paparazi
sorry,orang mcm nie bolayan

kite nie bukan per
malas nak cari orang yang tangkap muat
hari nie suke,besok benci
pening kepala jer

bercinta bagai nak rak
ending dia dengan air mata

"biar lambat asal selamat"
pepatah lama yang sesuai
dengan kite
cume kene ubah sikit

"biar lambat asal jumpa"
kelakar tapi benar
kite nie sibuk dengan hal-hal
dunia yang tak habis-habis

tak de mase nak bersms
dengan orang yang di rasakan
tak serious jer

tu la sebab nyer
masih single sehingga sekarang
kepada mereka di luar
yang masih tertanye-tanye
ini adalah jawapannya

sekian.untuk petang ini.time kasih


10 comments:

rakanfarhan said...

Penulisan yang menarik, maybe awak leh singgah blog http://rakanfarhan.wordpress.com jugak.

Anonymous said...

im single..btol kelip-kelip biar lambat asal jumpa...suke la part tu...terasa semangat pulih kembali..

rakanfarhan said...

Ala, single pun tak jadi masalah. Orang zaman sekarang je persepsi berbagai², semuanya nak ada couplenya. Semudah itu bercakap. Single pun nak pelik.

Gadis Gombak said...

Terima kasih dia atas sokongan
anda.Terharu seh:)

Perempuan Jomblo said...

alahai comelnye blog ni.

single lagi best dari double. percaya lah. I never been single since i was 16. Tapi kehidupan sebelum 16 tahun, memang sangat happening kalau nak dibandingkan selepas melepasi umur dan zaman di mana saya tidak lagi single.

Anonymous said...

erm..mmg ayat yg sgguh menyentuh perasaan..tp xpe..x semestinye single tu bnd yg negatif..jodoh sume d tgn tuhan..bkn senang nk jmp psgn yg btl2 ok..yg penting ati mst epy n ceria:)..hdup mst dteruskan..

rakanfarhan said...

Tapi dah lumrah hidup, naluri manusia ni memang nak berpasangan. Kadang² single ni pun bila dah duduk termenung sorang², dah tangkap syahdu.....pergh!!! Tapi memandangkan keadaan diri sendiri yang serba serbi tak lengkap lagi, takpelah single untuk beberapa ketika lagi.

Saya tengah borak² dengan ayah pasal nak beli umah. Pastu ayah saya bertanya, "Bang, bila nak kahwin?"

Aku jawab, "Barang sendiri pun tak terbeli, inikan nak 'beli' anak orang."

Sadis, sadis.....

fahmie Kaiser said...

Being single is good.. sometimes in relationship maybe good too..

Anonymous said...

alahaii jiwangnyer adk aku nie.. tp akk setuju 100%.. im single too..pe2 kes kumpul harta lu..hehehe..

Anonymous said...

i know!hehe..lepak jek..
biasa la.. byk org byk ragam..
cara pkr kta xsama..
just let it be..-mawar-