Saturday, July 19, 2008

My Life Part I


Diam tak diam..tinggal lagi 1 year nak abis degree nie.Tak sabarnyer sebab kawan2 kt dekat uitm graduate ahir sem nie.Patutnye da final sem da kalo masuk Uitm.Tapi,kite pilih Uniten.Memang susah nak cakap kenape kite pilih Uniten dari Uitm.Dah la yuran dekat sini mahal compare to UiTM.


Tapi,hati kite lebih ke Uniten.Akhirnya,kite tau nape hati kite pilih Uniten masa dulu.Sebabnye,dkt Uniten nie kite dapat belajar bende baru.Antaranyer,kalo ddk UiTm mesti kite tak akan active utk aktiviti club.Dah tentu kalo tak active tak syok la nak tulis dekat resume bile nak minta keje.Pastu,dekat Uniten nie kite belajar basic2 teater.Masa 1st sem,join astena.Yang paling penting,Uniten telah mengubah hidupkite supaya lebih berdikari.Ye la,yuran mahal.Tak nak la susah abah dengan mummy lagi.


Kite da start berbisnes sejak sem 1 sampai la nie.Dah banyak pengalaman yang kite lalui selame berbisnes.Bisnes pertama kite dekat Uniten nieniaga roti dengan farah.untung sikit jer sebab kiteorang asyik terliur je tengok roti-roti yang nak jual.Pastu,Jual satu..Makan satu..(Memang lah laku).

5 comments:

Anonymous said...

em..kelip2 mmg giler bisnes...tapi my mom pun puji...puji sbb kelip2 put more effort untuk bisnes...praying that we can open SOUVENIR SHOP one day...kelip2 production...sedap gak kan bunyinye....hehe...

Gadis Gombak said...

owh.krm salam dekat mak yer..
farah,bole jer.
kumpul je duit sebab
kita da dpt supplier
souvenier

farisabdrazak said...

ahaha..alahai..jual satu makan satu...caner nak kaya gitu... hehe

misz_A said...

hi...ex-kptm kuantan ker?

l i e y n said...

ni sape gadis gombak ni??