Sunday, July 27, 2008

Sorang-Sorang

Korang pernah rase hidup dekat dunia nie
ade korang jer..
Makan sorang-sorang
Gi beli Maggi sorang-sorang
Naik bus balik kampung,sorang-sorang

kite mase tgh tulis nie pun sorang-sorang je
semua orang kuar
kite mmg dah biase jer sorang-sorang
dari kecik lagi
cume orang yang melihat rase tak biase

"sorang jer"
tu la yang biase orang kate bile
nampak kite sorang-sorang
kite mmg suke bercakap
tak henti-henti
kalo dah mulut nie da start buka

kadang-kadang kite perlu mase
untuk diri kite berehat
pergi KL sorang-sorang
sambil makan nasi ayam
sorang-sorang

try la korang bt semua nie
mmg rase mcm semua orang
dok pandang kite
tapi sebenarnyer,diaorang
tengah cari anak diaorang yang
main lari-lari dekat sane

perasan jer!!
sebenarnyer kite mmg di lahirkan
seorang diri
nanti,kite juga akan dimatikan
seorang diri

sorang diri
tak bermakne kite nie
sombong
pemalu

tapi
seorang diri
sebenarnya
membuatkan kite
menghargai diri sendiri

yang kite sebenarnyer kuat
tak kan mudah
jatuh kerana orang lain..



7 comments:

Anonymous said...

wahhh sy suke yg...sgt2 suke..nnt nak try la sorang2...mesti lebih berani lps nie...

fahmie Kaiser said...

wah.. begitu mendalam ayat2 ni.. anyway.. ape yg ditulis itu memang la benar.. :) hidup kita ALONE..

rakanfarhan said...

Jangan kuar jalan² KLCC, Mid, ke mana² apatah lagi tengok wayang sorang², pergh!!! Tapi biasa je buat, sarung earphone mp3 player, wat donno je jalan sorang²..... Tapi sedih gak aaa bila tertangkap syahdu tu.....

P/S: Pernah tengok Tentang Dia sorang².....

Anonymous said...

best r naqiah..
touching..
wat kite tetibe rindu giler kat ko..
'sorang2' ni paling best..
yg lain best gak..
nnt create lg tau..
viel gluck!!
-nana-

Anonymous said...

sorang2? for me, dah jadi common... because saye pun alone...no other siblings....jalan2 sorang sometimes lagi best rather than beramai2...sometimes we need 2 be alone and give some time utk bersendiri...bukan sombong..but try cari mase yg tenang je...kalau org nak pandang n pk pe2 bile kite jalan sorang..just let it be..kdg2 memang seseorang 2 memerlukn mase utk bersendiri..jauh dari kekecohan beramai2...em..dis is my opinion jer...anda?

Gadis Gombak said...

fara jangan macam tu
kite kan anak angkat
mak fara(perasan jer lebih)

Ala jalan sorang-sorang
ambil angin tak salah pun

farisabdrazak said...

x salah pun sorg2 sebenarnya.. tapi bukanke Allah menjadikan kita semua berpasangan.. lagipun hidup lebih ceria jika berteman...
p/s:jgn slalu sorg2... skang nih bahaya...huhu