Saturday, July 19, 2008

My Life Part II

Mase sem dua.dah stop bisnes roti.Special sem,Wanie ajak bt bisnes printing..Nampak best bisnes mcm nie tapi byk problem bile kite deal dengan orang.Bole la untungnyer.tapi x byk jgk..Tu la,Permulaankite start bisnes.Sekarang nie,kite bt bisnes Perfume.Sape-sape minat,sila ke link:http://profiles.friendster.com/myperfume.

Tak sampai 6 bulan,kite kene fikir nak bik title pe untuk final yearproject nanti.Pening..nak pilih pe..Structure vs Geotech vs Highway vs Hydorology.Tak sure lagi.Harap-harap la dapat ilham nak bik pe utk next sem.Sem nie,kite target nak study rajin2 sebab da nak abis da.Subject semakinsusah.Harap-harap,dapat la..Sampai bulan 9 je kite jadi General manager untuk Ilmu Kiosk.Pastu,terpakse tinggal kan kiosk utk budak baru.Sayangnyer tapi ape kah daya..kakak senior nie da nak abis.Mksudnyer da tua lakite..hahahaha..Sem nie,seperti biase..akan lebih sibuk dari sem-sem lps sebabnyer..kite ambik islamic 2.Budak-budak uniten akan rs nak pengsan bile kene bik islamic.

Bukan sebab subject tu susah tapi banyak-banyak sgt keje nak kene bt utk kumpul carry mark.Pastu,kite bik GIS.elective utk subjek civil..belajar gune software..Azam sem nie..x nak ponteng kelas kecuali sakit.Onny a.k.a housemate kitedah janji..yang dia nak bagi hadiah kalo kite tak ponteng kelas.Susahnyer..Tapi,tak pe la tinggal 2 sem jer,Zarith.Usaha-usaha..Kalo betul la kehadiran kite penuh..pertama dalam hidup tak pernah ponteng.Mase sekolah,mesti de 1 hari ponteng utk 1 tahun.Sebabnyer,kite tak suke bt bende yang same setiap hari.

2 comments:

fahmie Kaiser said...

begitu kreatif.. business savvy la katakan.. kalo masuk The Apprentice mesti Donald Trump kagum..

farisabdrazak said...

gud luck ntok sem last nih... jangan ponteng klas..hehe :)