Tuesday, November 4, 2008

Berlagak

Kenapa la wujud manusia begini

Berlagak Jutawan
Walaupun baru kaya
sekecil zarah
Tak baik begitu
Kalau da bankrup
Time tu nak minta
sedekah dekat Chow Kit
Bolayan

Berlagak Pandai
Mengalahkan Profesor
Padahal baru dapat 3.0
Tu pun nak tunjuk eksyen
failed paper tu
Baru nangis tak berlagu

Berlagak Cun
Seperti model iklan
bedak sejuk
Kang kalau tetibe
terjatuh dalam gaung
Baru tau nak minta tolong

Belagak Macho
Hero Malaya Terakhir konon
Nanti kalau da accident
Baru tau bape ramai
nak puja ko lagi

Berlagak Chef
Semua resipi mau di masak
Last-last
garam dan gula pun
tak tau mana satu

Kenapa
Kite kene berlagak
nak kejar award
Ke nak kene sampai
de cop dekat dahi
"Aku berlagak"

Syukur la
apa yang ada
Ini semua
pemberian Tuhan
Pada kita

Jangan Teruskan Sifat Berlagak Itu.Ubah la.
Tiada apa bende yang mustahil dalam dunia ini
p/s:Peringatan Untuk Kite Jugak

4 comments:

Anonymous said...

em...maybe dia rase dia yg terhebat dlm dunia nie...dan melupakan ade yg paling hebat yang xleh ditandingi oleh sesape..Allah S.W.T..entahla nape ade org mcm nie..serabut je..x kemane pun kalau asyik berlagak...ape pown x dapat..buat org menyampah lagi de....

amirulismail said...

sebab manusia.

busu said...

salam..awk kite dh link blog awk kt blog kite..:)

K.I.T.A said...

To fara-->Belagak Tak akan buat kita bahagia.

To Amirul Ismail-->Manusia di lahirkan untuk menentukan sama ada
dia nak belagak ke tak.

To Busu-->Wslm.Nanti,kite link kan blog awak juga.