Sunday, November 9, 2008

Group Member Bermasalah

Pada student-student
Mesti pernah alami
Group member yang
bermasalah
walaupun sekali

Kadang-kadang
bukan kite yang nak
sama group dgn dia
Tapi,dia telah
menabur janji-janji palsu
ataupun "cakap nak boom"

Apa yang perlu
kita buat
Maki hamun
Mengumpat Tak Henti
Atau Bunuh Sahaja

Begini lah
Kalau kita
marah berguni pun
Mereka tetap malas
Dah memang genetik
mereka begitu
Pemalas

Cara Terbaik
adalah membuat
keje mereka
sampai siap
sebab kalau
part dia je
spoil
Markah group juga
akan spoil

Dan berjanji
pada diri
Blacklist terus
nama si pemalas
dalam hidup
ini

1 comment:

FaizalFarhan said...

Salam Zarith

Wah nampaknya saya jadi orang pertama yang komen post nie Wink.Wink. Saya suka dengan post nie. Teringat zaman study dulu. Pernah juga terkena sekali dua.

Kata kunci nak elakkan masalah nie berulang. Tempah kawan2 yang boleh diharap lebih awal. Especially for Final Project. Kalau nak lebih efisien kekal dalam group yang boleh bagi kerjasama dan professional sampaila habis study.

Nie bukan kroni, tapi nak elakkan masalah parasit yang suka cekik masa kita dan usaha kita dan senang-lenang dapat markah mudah.

Tapi kan Zarith, dia orang nie biasanya pandai amik peluang. Amat jarang golongan pemalas nie dikumpulkan dalam satu group. Perasan x? Hehehe