Tuesday, November 11, 2008

Perempuan Itu Lemah?



Betul ke Perempuan insan yang lemah?
Kite akan bagi fakta yang menyangkal
bahawa perempuan seorang insan yang
lemah.Mereka sangat kuat.

1.Seorang perempuan mengandungkan
baby yang comel selama 9 bulan

2.Ramai Perempuan yang jadi Best
Student

3.Perempuan Bole Hidup sebagai
ibu tunggal selama hayatnya dan
bole jaga anak mereka sehingga
besar

4.Perempuan bole masak,basuh kain,
kemas umah,lipat baju lepas seharian
berkerja di opis

5.Perempuan Penyabar.Jarang dengar
perempuan tampar orang

6.Selalu dengar "Di sebalik kejayaan
saya adalah isteri saya"

7.Bole angkat plastik-plastik bag
yang banyak lepas balik dari shopping

8.Perempuan bole bawa bas Rapid KL

9.Perempuan kuat daya ingatan.
Semua tarikh-tarikh penting diaorang
akan ingat

Perempuan Insan Yang Kuat Bukannya Lemah.
Teringin nak tengok Perempuan jadi
Superman/Batman/Keluangman

11 comments:

rakanfarhan said...

Perempuan aaa yang angkat lelaki ke atas, perempuan jualah yang menjatuhkan lelaki ke bawah.....

Kesimpulannya, perempuan ada sepasang tangan yang mampu menggoncangkan dunia.....

K.I.T.A said...

To Rakan Farhan-->Betul.

HABIHA69 said...

amvoi...kalau citer pompuan nak angkat jee eek? ye lah tu..takde pompuan mana bole ada lelaki, tak de lelaki mana bole jadi pempuan..ahks tak gitew ke?

sweetgaldreamz said...

betul..betul..betul..

rakanfarhan said...

Tapi perempuan dan lelaki saling melengkapi, so fair la.....

Takde aaa nak lebih ke perempuan je.....

Agak² aaa.....

Anonymous said...

em...pompuan sometimes agak lemah..but then bile de lelaki..kdg2 pompuan jadi strong cket...BUT...sometimes pulak..lelaki akan jadi sgt lemah without pompuan in their life...rite..

K.I.T.A said...

Semua betul..Lelaki perlukan perempuan.Perempuan perlukan lelaki.

fahmie Kaiser said...

setuju dgn argument cik Z.. lelaki dan perempuan memerlukan antara satu sama lain.

farisabdrazak said...

prmpn yg menghayun kan buaian bole menggoncangkan dunia...hehe..

arnamee said...

Salam..

semua insan saling memerlukan..~
(^_^)

Anonymous said...

7.Bole angkat plastik-plastik bag
yang banyak lepas balik dari shopping

ini sgt betul..hehe..


~ yna (",)