Monday, November 10, 2008

Kamu Pilih Yang Kaya/Baik/Rupa?

Apa yang kamu akan pilih selepas baca tajuk di atas.
Kalau di takdirkan suatu hari nanti.
Kamu berkahwin,apa ciri-ciri yang akan kamu pilih
untuk menjadi pasangan anda.

Adakah kamu akan pilih orang yang Kaya/Baik/Rupa?
Kalau soalan itu di tuju pada kita.
Kita dengan senang menjawab,kita akan memilih
orang itu berdasarkan kebaikannya.

Bagi kita kebaikan akan menjadikan manusia itu
lebih berakhlak dan berperikemanusiaan.

Bukan,kita tidak memilih yang kaya.Tapi,selalunya
orang kaya cepat alpha pada dunia.Yang mempunyai
rupa biasenya tak kekal lama.

Tapi,kalau di takdirkan kita berjumpa seorang
yang baik,kaya dan mempunyai rupa yang hensem.
Kita tidak akan menolak.Itu bonus berganda.
Cuma,bagi kita tiada manusia yang sempurna.
Sebab itu la kita memilih salah satu dari
pilihan di atas.

Kamu pula bagaimana?Kamu pilih yang mana?

11 comments:

.cek mira. said...

manusia dijadikan pasangan negatif n positif..
if dua2 ade pakej yang lengakp, itu satu anugarah n bonus kan..
tapi pape, i get my prince charming skang ni.. pakej yang lengkap ditambah lagi si dia mempunyai saudara kembar..
huhuhu


eii!!
i tag kamu..
jgn lupe okey...
hahahaha

amirulismail said...

awal-awal lagi kamu dah tanya kalau ditakdirkan untuk berkahwin kan?

pasti ada yang terbaik untuk kita, tak kisah siapapun pasangan kita.
kalau dia sudah ditakdirkan untuk kita.

K.I.T.A said...

To Cek Mira-->Congrate sebab dah jumpe prince charming.

To Amirul-->Biase la amirul.
Memang pilih orang untuk hidup
semati.Tak Gitu.

onnychubby said...

nak CEO yg mude lagi, baik, ensem....da CEO mst kaye...=P

aku xmo kawen klu x jmpe yg camtu...=P

rakanfarhan said...

Sekarang ni agak tipikal kalau kebanyakkan perempuan pilih 'kaya' kemudian 'rupa', 'baik' tu amat jarang.....

Yang 'baik' tu selalu dapat jadi kawan baik je, yang mana kalau terlibat bab hati ke hati ni, yang 'baik' tu selalu dapat jawapan, "Kita anggap awak sebagai kawan baik je, tak lebih dari itu, sorry....."

K.I.T.A said...

To Onny-->Selalunya CEO tua.
Nak ke..

To Rakan Farhan-->
Tak dapat di nafikan
yang de segelintir
perempuan zaman sekarang.
Tengok Kaya,Rupa,Baik.

Tapi Kite bukan begitu.
Lalala~

rakanfarhan said...

Ya awak bukan begitu..... (^_^)

Anonymous said...

actually..klu pilih rupa..maybe terancam cket..but klau pilih kaya, takut jadi alpa..lupa diri...klu pilih baik je...em..takut nnt kene buli pulak...but then....sume openting....x kaye sgt pun xpe...sedang2 aje.....yg penting...baik tingkah laku...ade pegangan agama...rupa x mencerminkan perangai...the most important is HATI....n dia de intention utk btul2 pilih kt jadi teman hidup...keje yg baik, mase depan yg baik...that's it...

K.I.T.A said...

Pilih yang 50-50% je.

farisabdrazak said...

zarith;
jgn pilih 50%-50% jer..biar 50% d mata orang...tapi di hati kita mesti 100%..hehe

Anonymous said...

jodoh pertemuan ditangan Tuhan..
tp kte berusaha mncari..
ade rezeki Ins'Allah jumpe la..
semoge cik zarith jmpe jejaka idaman..

~ yna (",)