Wednesday, February 4, 2009

Marah itu cool tapi sabar lebih sejuk

"Marah itu cool tapi sabar lebih sejuk"

Sebabnya:

1.Bile kite marah,ia akan menampak kite nie memang buruk walaupun
kite tahu yang kite memang buruk pun.

2.Marah tak cool la beb.Memang la akan buat orang yang kene marah macam nak nangis jer dengar caci
maki kite.Tapi,tak sampai 24 jam.Tanduk dua telah timbul di kepala diaorang.Abih 2 gelas air sirap
kite minum,tapi tak reti-reti jugak nak jadi baik.Baik lah,kalau kite marah.Kite buat-buat macam tak
de apa.Kalau bole,kite belanje lagi orang tu makan roti canai.Giler Cool.Tak sampai 24 jam lepas tu,
orang tu sure akan rasa macam nak pitam sebab tak cukup oksigen dok fikir "asal lah,dia tak marah aku"
"aku tak cukup rock ker sampai dia tak rasa nak marah".Pastu,perasaan syahdu dalam diri orang tu akan muncul dengan magiknya.Mula la,dia berfikir..tak pernah dia jumpe orang sebaik korang.Padahal,dia tak tau.dekat belakang,pekataan seperti ****,****,*****,***** semua keluar.Tak per,beb yang penting biar orang nampak
kite cool habis.

3.Marah menambah dosa yang sedia ada.Kalau rasa macam sikit gile dosa korang.
Tolong lah buat bende lain yang lebih cool.Marah tak cool sangat la beb.

p/s:Jangan lah marah orang tapi,kalo orang tu nak bunuh korang.Pastu,korang
cakap "Aku tak marah,marah tak cool beb".Memang kene lah..Marah boleh
tapi biar bertempat.[SAY NO TO MARAH but SAY YES TO SABAR]

3 comments:

honey said...

kalau rasa nak marah..amik la air smayang

Azhar Ibrahim said...

Marah itu standard tapi mengamuk itu tidak cool..... Tak salah nak marah tapi ekspresikan secara waras dan penuh terkawal.

K.I.T.A said...

honey-->tq for ur advice

azhar-->Betul jgk tu