Tuesday, February 17, 2009

Surat selepas Mock Interview

Kehadapan,sahabat ku..

Surat ini di tulis bertujuan untuk berkongsi pengalaman
selepas kita menghadiri mock interview pagi tadi.
Korang tau tak,soalan yang di tanya banyak kali
dan dia teramat la berminat untuk mengetahui
berkenaan resume kita.Adalah ILMU KIOSK.Yang
kelakar nyer de seorang panel tu tanya.
ILMU KIOSK tu tempat jual ilmu ker?Pastu,dia
tanya lagi pe peranan kita sebagai general
manager di ILMU KIOSK?Banyak sangat dia nak
tau pasal Ilmu Kiosk.Kita rasa dia pasti
berasa pelik,kenapa seorang pelajar civil
engineering boleh involve dalam dunia bisnes
nie.Kalau dia tau yang majoriti dari students
UNITEN involve dalam bisnes,sure dia terkejut.
Kita tau kenapa dia tanya pasal General Manager.
Nama jawatan tu gempak kan..Tu adalah salah satu
stategik kiteorang untuk attract HR officer bile
tengok resume kiteorang.Pada ajk ILMU Kiosk yang
lain..sediakan lah jawapan untuk soklan tu.

Yang Ikhlas,
KITA.

3 comments:

farisabdrazak said...

hehe..wah...businesswoman + engineer... busineer..hehe.. goodluck zarith...

K.I.T.A said...

Hahahaha..Thanks faris

Azhar Ibrahim said...

Or enginesswoman??? Hahaha!!!